Începând cu luna mai 2021, Asociația Pe Stop și Asociația SAMAS derulează în comunitatea din Coroieni cursuri pentru fete și tinere mame.
Asociația Pe Stop organizează lunar cursuri de igienă menstruală atât pentru adolescente, cât și pentru femeile mature. În timpul acestor sesiuni, participantele sunt invitate într-un spațiu sigur unde află, prin joc și discuții relaxate, despre cum funcționează corpurile lor, cum să se îngrijească corect în timpul menstruației și cum să își aleagă produsele potrivite de îngrijire. La final, fiecare participantă primește un kit de igienă personală. „Cel mai important este să creăm un climat de încredere care să le permită să pună întrebări importante pe care nu simt că le pot pune în altă parte”, spune Irina Vasilescu, președinta Asociației Pe Stop.
Cursurile de puericultură și consiliere individuală în alăptare sunt derulate de Asociația SAMAS pentru mamele de sugari. Participantele învață cum să îngrijească copiii, să prevină îmbolnăvirile și să le asigure cea mai bună viață în condițiile dificile de trai cu care se confruntă; mamele primesc și o trusă care să le ajute în acest sens.