În luna august, tabăra VIAȚA de la Straja a răsunat de vocile copiilor și adulților din Ponorâta – Coroieni. 

 Primii au ajuns adulții, 18 la număr: membri ai Grupului de Inițiativă Locală, ai Echipei Locale Interdisciplinare și ai echipei Reality Check. Aceștia au petrecut un weekend alături de specialiștii Fundației Noi Orizonturi și au luat parte la diferite exerciții menite să unească grupul și să îl facă să funcționeze ca o echipă. O parte dintre participanții la teambuilding au mai fost și anii anteriori la VIAȚA și au revenit cu mare drag. Chiar dacă a fost un efort să plece de lângă familii pentru câteva zile, timpul petrecut în tabără a reprezentat o experiență de neuitat. Echipa de la Coroieni a făcut față cu brio provocărilor oferite de activitățile la joasă înălțime și de cursul de frânghii la înălțime și și-au depășit limitele. Au plecat acasă mai încrezători în propriile forțe și în echipa din care fac parte, cu multe planuri pentru comunitatea lor: pregătirea următoarelor evenimente comunitare: caravana medicală și Ștafeta pentru educație. 

 La o săptămână după revenirea adulților acasă, au ajuns în tabăra VIAȚA 15 copii copii din Ponorâta, care au avut o prezență bună la activitățile de educație remedială și de educație prin sport. Cele 6 zile petrecute la Straja au devenit cea mai frumoasă amintire din vacanța de vară. Dacă la început le-a fost dor de casă, de părinți și de frați, după ce a început aventura în tabără au uitat de tot și s-au concentrat pe activitățile din camp. Au făcut drumeții, picnic, foc de tabără, au luat parte la multe exerciții care le-au testat limitele și au înțeles puterea echipei în rezolvarea unor situații. Au avut parte de multe experiențe noi. Chiar dacă nu le-a fost ușor, au învățat cât de important e să primești și să oferi încurajări pentru a reuși. S-a aplaudat și s-a râs mult. 

 Ei și toți ceilalți au crescut în 5 zile cât alții într-un an. Explorând lumea exterioară, și-au extins orizontul interior. Au accesat rezerve de curiozitate și de creativitate pe care nu știau că le au. Au învățat curajul, prietenia și bucuria. 

 Atât copiii, cât și adulții, abia așteaptă sa revină în tabăra VIAȚA pentru noi experiențe de neuitat.

Credit foto: Thea Ursu