Suntem bucuroși să împărtășim cu voi rezultatele primelor luni de proiect Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni, prin care contribuie la îmbunătățirea modului de acordare a serviciilor publice pentru persoanele vulnerabile din comuna Coroieni:

  • Am încurajat un mod de lucru structurat al echipei locale integrate (asistent și lucrător social, asistent medical comunitar, mediator și consilier școlar): am creat o rutină de întâlniri săptămânale, am identificat 30 de familii vulnerabile și am început să aplicăm metoda managementului de caz pentru a le facilita accesul la servicii.
  • Am mobilizat autoritățile locale și județene să sprijine comunitatea săracă: 3 întâlniri locale și una județeană.
  • Am sprijinit copiii vulnerabili și familiile lor:
  1. a) programe educaționale – am format un nucleu de 150 de copii care merg regulat la școală, am implicat 26 de tineri cu potențial de lideri în Clubul tinerilor, am sprijinit 61 de copii prin educație remedială, 28 de copii prin alfabetizare rapidă și dezvoltare personală, și 87 de copii prin educație prin sport. 33% dintre copii au făcut progrese educaționale și 80% comportamentale (deprinderi de viață de bază). 15 copii au mers în tabăra VIAȚA.
  2. b) educație pentru sănătate, igienă și creșterea copilului – au participat 117 de fete și femei.
  • Am ales 15 locuitori ai comunei (10 din Ponorâta) care s-au implicat în Grupul de Inițiativă Locală și au participat la un teambuilding de dezvoltare personală și comunitară. 2 femei din Ponorâta au fost angajate în proiect.
  • Am organizat o Ștafeta pentru Educație, o caravană medicală și o acțiune de igienizare a salului, fiecare eveniment având 350 de participanți. 
  • Am documentat provocările și soluțiile de la firul ierbii și am informat autoritățile județene și centrale cu privire la modalități de sprijin pentru rezolvarea problemelor întâlnite (inclusiv prin vizite), prin componenta de advocacy.